okres Blansko - oficiální stránky obce

Zásady a GDPR

GDPR

Obec Uhřice, Uhřice 91, 679 63 Velké Opatovice, IČ: 00281131, bude ke dni 25. května 2018, tedy ke dni nabytí účinnosti nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a volném pohybu těchto údajů a také o zrušení směrnice 95/46/ES (dále jen „Nařízení“) GDPR, disponovat potřebným zajištěním pro podporu splnění požadavků kladených Nařízením na správce a zpracovatele osobních údajů. 

Nařízení představuje nový právní rámec ochrany osobních údajů v evropském prostoru, které bude od 25. května 2018 přímo stanovovat pravidla pro zpracování osobních údajů, včetně práv subjektu údajů (fyzické osoby). V českém právním prostředí tak Obecné nařízení od 25. května 2018 nahradí zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, resp. zákon o ochraně osobních údajů. Jednou z povinností obce je "Jmenování pověřence pro ochranu osobních údajů“ a to dle čl. 37 odst. 1 obecného nařízení o ochraně osobních údajů.

Obec Uhřice jmenovala ke dni 25. května 2018 jako pověřence Ing. Michaelu Müllerovou, email: mmullerova@volny.cz.

 

Podrobnější informace ohledně GDPR ve veřejné správě najdete na webu Ministerstva vnitra ČR.

Plné znění Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 (PDF).

 

Dokumenty:


Soubory cookies

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookies, a to pro službu Google Analytics (typ: _ga, trvanlivost: 26 měsíců).

Soubory cookies jsou malé soubory, které ukládají informace ve Vašem prohlížeči a běžně slouží k rozlišování jednotlivých uživatelů. Osoba uživatele však není na základě těchto informací přímo identifikovatelná.

Používání souborů cookies lze nastavit pomocí Vašeho internetového prohlížeče. Většina prohlížečů soubory cookies automaticky přijímá již ve výchozím nastavení.